Jídlo je mnohem více než substance obsahující kalorie, vitamíny a další živiny.

Archiv aktualit

Ve dnech od 3. do 5. června 2020 se v Montpellier ve Francii bude pod záštitou komise rurální geogafie a komise geografie obchodu CNFG (Comité National Français de Géographie) a Komise zemědělské geografie a krajinného inženýrství IGU (International Geographical Union) konat rurálně geografická konference Rethinking rural-urban interactions through food and land use issues. Výzva k zasílání návrhů sekcí je otevřená do 30. září 2019. Více informací naleznete zde.

Cirkulární ekonomika v rámci udržitelné společnosti bude zastřešujícím tématem 3. konference Nexus v Drážďanech, která se bude konat od 3. do 5. června 2020. Více informací o konferenci naleznete zde.

V rámci konference International Association for Landscape Ecology (1.–5. 7. 2019, Milán) proběhne symposium věnované produkci potravin ve městech s názvem From urban agriculture to edible cities – challenges and chances for approaching sustainable urban socio-ecological systems. Jde o Symposium 11 v úterý 2. 7. od 10:30 do 15:30, místnost U6 – 08 (program příspěvků si můžete prohlédnout zde, posterů zde). Symposium řídí Martina Artmann (Leibniz Institute of Ecological Urban and Regional Development) a Jan Vávra (Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity). Na symposium volně navazuje monotematické číslo časopisu Sustainability věnované městskému zemědělství s podtitulem A Systemic Perspective on Urban Food Supply: Assessing Different Types of Urban Agriculture. Termín na dodání článků je až 28. 2. 2020 a články nemusí být prezentovány na konferenci v Miláně (více informací naleznete zde).

V pátek 11. října 2019 se v Římě uskuteční jednodenní konference 'Sustainable Food Systems < > Sustainable Diets', jejímž tématem je propojení udržitelnosti, stravy a potravinových systémů. Konat se bude na Americké univerzitě v Římě (American University of Rome), která akci pořádá pod patronací ESRS (European Society for Rural Sociology). Více informací o konferenci včetně možnosti se registrovat najdete zde.

Knihu Urban food sharing: rules, tools and networks od Anny Davies, zpracovaná v rámci projektu SHARECITY, je ke stažení zdarma zde.

Byla otevřena výzva pro zájemce o letošní letní školu na dánském ostrově Bornholm s tématem Jídlo, místo a inovace. Součástí jsou přednášky, exkurze, vlastní zkušenost a rozhovory s některými z nejlepších Bornholmských podnikatelů v potravinářském byznysu. Jedná se o týden mezi dvěma dalšími zajímavými akcemi – People's Meeting a kuchařskou soutěží Sol over Gudhjem. Účast je zdarma a je ohodnocena 3–5 evropskými kredity. Více informaci zde.

Asociace místních potravinových iniciativ zve akci s názvem People's Food Policy National Workshop. Setkání si klade za cíl iniciovat zahájení přípravy procesu formulování tématu „food policy“ v podmínkách ČR. Akce bude probíhat na permafarmě Jagava ve Veselicích o víkendu 11.–12. května. Bližší informace naleznete v pozvánce zde.

Mezi 11. a 13. prosincem 2019 se bude v italském Římě konat Třetí mezinárodní konference o zeleném urbanismu. Pokud se zajímáte o udržitelná města a rozhodnete se zúčastnit, informace o konferenci naleznete zde.

V roce 2020 (16.–19. června) se bude ve Francii, v Montpellier, konat čtvrtá konference o globální potravinové bezpečnosti. Více informací o konferenci se dozvíte zde.

Ve dnech 7.–8. listopadu 2019 se bude v Madridu konat konference AESOP skupiny pro udržitelné potraviny. Informace o konferenci a výzvu k zasílání abstraktů naleznete zde.

© 2017 - 2021 Foodiehub.cz | Tvorba webu: OnlineSoft