Jídlo je mnohem více než substance obsahující kalorie, vitamíny a další živiny.

Archiv aktualit

Jana Šiftová je guest editorkou speciálního čísla časopisu Sustainability (IF=2.576) na téma městské zemědělství a udržitelné městské plánování. Více informací o připravovaném čísle naleznete zde. Příspěvky je možné zasílat do konce listopadu 2021.

Ve dnech 22. až 24. září 2020 proběhne online konference projektu Share City s velmi zajímavými příspěvky ze strany předních vědců, ale také zástupců různých organizací praktikujících sdílení potravin, znalostí, technologií a infrastruktur v této oblasti. Jednotlivé přednášky jsou k dispozici zde, a zůstanou přístupné ještě dva týdny po konferenci.

Výroční konference Společnosti pro zemědělství, potraviny a humánní hodnoty se bude konat v Athens, v americké Georgii, 27.–30. května 2020. Hlavním tématem konference je potravinová spravedlnost, úvodní přednášku přednese Monica White. Jedná se o zajímavou interdisciplinární konferenci z oblasti potravinových systémů, sponzorovanou Asociací pro studium potravin a společnosti. Abstrakty je možno zasílat do 31. ledna 2020. Více informací o konferenci naleznete zde.

Desátá Mezinárodní konference potravinových studií se bude konat na Marymount Manhattan College v New Yorku 17. až 18. října 2020. Termín pro registraci za sníženou cenu je stanoven na 17. ledna 2020. Více informací o této konferenci naleznete zde.
 

V nizozemském Haagu se mezi 9. a 11. zářím 2020 bude konat mezinárodní konference Plant Health, Agriculture & Bioscience Conference, přičemž jednou ze čtyř hlavních tematických oblastí bude i budoucnost potravin. Abstrakty lze zasílat do 8. ledna 2020 (zde). Více informací o dalších tematických oblastech a o konferenci celkově naleznete zde.

Ve dnech 4. až 7. června 2020 se bude v Londýně konat konference Anthropology and Geography: Dialogues Past, Present, and Future konaná Královským antropologickým institutem, Britskou akademií věd, Britským muzeem a Britskou geografickou společností. V rámci této konference bude organizován panel Mapping the Edible City: Making visible communities and food in the city, vedený F. Edwardsem, K. Bohn a A. Viljoenem. Vítány jsou příspěvky z antropologie, geografie a ostatních disciplín zabývajících se městským prostorem a zkoumající možnosti pro mapování potravinových praktik ve městě. Abstrakty je možné zasílat do 8. ledna 2020 přes webový formulář zde. Více informací o konferenci naleznete zde.

Na 16. října vyhlásila Organizace pro výživu a zemědělství OSN (Food and Agriculture Organization, FAO) světový den jídla (World Food Day). Letošním tématem je podpora zdravé stravy a života bez hladu (Zero Hunger). Více o různých akcích, které se tomuto tématu věnují a budou se konat po celém světě, se dozvíte zde.

Týden od 16. do 24. listopadu bude Evropským týdnem pro omezení plýtvání (European Week for Waste Reduction, EWWR). Jedná se o iniciativu, která si klade za cíl zvýšit povědomí o udržitelném hospodaření se zdroji a omezit plýtvání. Oslovuje veřejné instituce, soukromé firmy, společnost i jednotlivce, a snaží se je zapojit. Pro více informací o této akci, popř. pokud chcete zaregistrovat vlastní akci, navštivte web EWWR zde.

Ve dnech od 29. května do 1. června 2020 se bude ve Vídni konat další „nerůstová“ (degrowth) konference. Zaměří se na proměny a role nerůstových strategií a zhodnotí funkčnost současných strategií z pohledu praktikujících, aktivistů a akademiků. Konferenci organizuje hnutí Degrowth Vienna a několik vídeňských univerzitních pracovišť. Výzvu k zasílání příspěvků a další informace o konferenci naleznete zde.

Ve dnech 26.  28. září se bude ve francouzském Avignonu konat mezinárodní seminář Urban food sufficiency. Seminář proběhne v aule Lycée Agricole François Pétrarque (3592 Route de Marseille). Více informací a podrobný program naleznete zde.

« Předchozí 1 2 3 Následující »

© 2017 - 2021 Foodiehub.cz | Tvorba webu: OnlineSoft